2009-04-28
Redan i torsdag s kväll bar det av mot Mantorp för att inkvartera hos mina föräldrar över natten innan det stora testprogrammet skulle ta sin början fredag morgon nere på motorbanan. Gurra mötte upp tidig morgon och vi rullade ut cykeln och gjorde den i ordning för det första passet.

Eftersom Emma var kvar hemma med vårt snart kommande tillskott kvar i magen fick Gurra det ansvarsfulla uppdraget att agera telefonjour under helgen. Depåtavlan riggades med ett speciellt tecken som skulle vittna om att det var dags att köra in i depån och sedan vidare i illfart mot Södra BB i Stockholm.
Tack och lov får jag väl lov att säga så behövde Gurra inte hänga ut skylten denna helg utan vi kunde fullfölja vårt testprogram i dagarna tre.

Nåväl ut på första passet var man aningens ringrostig, men det verkade vara fler än jag som var så jag blev både omkörd och fick själv köra om andra. Riktigt riktigt roligt var det att få brassa på min favoritbana tillika hemmabana igen!
Dagen flöt på fint, vi justerade och testade lite olika saker för att hitta rätt med inställningarna. Dock kördes hela dagen på bättre och så småningom sämre begagnade däck vilket gjorde det svårt att komma ner på riktigt bra tider. Men summa summarum var jag ändå väldigt nöjd med första dagen.

Under dagen var det även fotografering av oss förare både på men även vid sidan av banan, både av STCC själva men även av fristående journalister. Bland annat var Jarl ”Jalle” Asklund på plats och fotade, han är en grym fotograf och numer även skribent som frilansar bland annat på Corren och Östgöta tidningen. Den sistnämnda var han utsänd för nu och ett reportage med både text och bilder kommer att publiceras i dagens utgåva! Så ni som har Östgötatidningen inom räckhåll kommer att kunna se mig där! J
Vill passa på att tack dig Jalle för ditt engagemang för sporten och inte minst för att du var initiativtagare till detta reportage!

 
Två fina bilder tagna av mästerfotografen Jarl Asklund

Efter närmare 25mils körning runt Mantorp var det så dags att packa ihop prylarna för att fortsätta färden ner till Anderstorp och ytterligare två dagars körning.
På vägen blev det dock ett stop hos min nya samarbetspartner som hjälper oss med trycksaker, företaget heter Jorida och du kan se mer via denna länk>>.
Även här måste jag utbringa ett stort tack för Daniels snabba hantering och blixtsnabba insatts att iordningställa både klistermärken men även de fina tröjorna!

Efter vi var klara hos Jorida drog Gurra och jag vidare ner mot de småländska träskmarkerna och vältajmade som vi är så gled vi innanför grindarna bara minuterna före de stängdes kl:22.00.

Väl på plats så inkvarterade vi hos vår mycket goa racevän, Magnus Macke Granstedt som hade ställt i ordning husvagnen sedan länge då han var på plats långt tidigare…

Macke som tidigare varit starkt förknippad med Kawasaki har till år fångat sitt sunda förnuft och köpt en Honda! Tre års tjatande har alltså givit utdelning! J
MEN, ojoj vad jag lider med dig Macke, nämligen har hans motorcykel (som införskaffades lätt begagnad) redan fått ett motorras i form av vevaxel. Macke körde endast det första passet lördag morgon innan missljudet från motorn kom. Det ska tilläggas att Macke redan förra gången han var på banan hade problem och heller inte då fick köra många meter, då var det elsystemet som strulade…

Nej Macke jag håller tummarna för att du haft din otur för all framtid nu och att resten av året kommer flyta på magnifikt!

Över till min egen körning, Återigen så sladdade jag runt på begagnade däck och tiderna var väl inte så anmärkningsvärda. Men körningen kändes kanonbra och tempot ökade successivt. Många varv blev det både lördag och söndag. Och efter söndag lunch bestämde vi oss för att kosta på oss ett nytt set däck för att se om det gick att putsa tiderna något? Och visst gjorde det de! Redan det första flygande varvet var riktigt bra och sedan kördes ett antal snabba varv i följd, trotts en ganska vältrafikerad bana.  

Gurra och min nyblivna temakollega Cool Rille (som också var på plats och körde) tog emot mig i depån med leende från öra till öra! BRA KÖRT GRABBEN! Utbrast de i kör! Eftersom jag inte kostat på mig någon laptimer som visar tiderna på styret när man kör så hade jag själv inte någon aning om hur bra det gått? Men Gurra sa i andetag nummer två att jag kört stabila 36 tider vilket är med beröm godkänt en dag som denna!

Gött! Det var precis den bekräftelse jag behövde för att känna mig något sånär i form inför premiären! Så summa summarum är jag väldigt nöjd med dagarna tre och de nästan 90milen jag lagt totalt runt banorna dessa dagar.

 
Två bilder tagna av tidningen Bikes utskickade reporter Tobias

Nu återstår en hel del pyssel i veckan, bland annat skall cykeln mappas om för det miljöbränsle som körs i PRO Superbike. Kåpset skall stripas, racebussen skall snyggas till och lite annat smått och gått skall hinnas med… Men på torsdag kväll bär det av mot Mantorp! (Bara nu lilla pyret stannar i maggen några dagar till…)

O.B.S. I år körs kvalen på fredag och själva racet på lördag. Så ni som vill komma och kika på oss och de andra dårarna som far runt banan får se till att boka upp lördagarna istället för söndagarna…

Så till sist vill jag hälsa ytterligare en ny sponsor välkommen, det är företaget Polidom som i år kommer hjälpa oss med kåpor och andra tillbehör till min cykel. Ni som står i behov av högkvalitativa kåpor till din gat- eller racecykel skall klicka vidare här >>
Där hittar ni en av marknadens mest prisvärda och inte minst kvalitativa kåpor till de flesta cyklarna på marknaden!

Nu återstår det bara för mig att hålla tummarna att familjens tillökning väljer att stanna inne i värmen en vecka till så vi hinner stöka över premiären! J

Med hopp om att vi ses i helgen!

Varma racehälsningar,
Tompa

Tillbaka till start>>