2009-04-08

Det var lite disigt på morgonkvisten, till och med frost! Som vanligt tänkte jag när jag öppnade gluggarna i den lilla stugan vi fick låna på Gelleråsen. Jag hade sällskap av Jimmy Borgh som ni säkert känner igen namnet på då vi körde en hel del ihop under mitt debutår 2006. Jimmy har sedan dess inte kört så mycket då skador och eget företagande tagit allt för stor del. Men till i år är han alltså tillbaka i startgropen på riktigt vilket är mycket roligt! Härligt att ha dig tillbaka Jimmy!

Skapligt tidigt söndag morgon vaknade vi till liv och det första att göra var att lasta ur våra cyklar och på med däckvärmarna innan frukosten serverades inne på racecafét. Med en smörgås i ena handen och en sked full med fil i den andra fick jag tillfälle att heja på den ena gamla ”kändisen” efter den andra! Det är bland det roligaste så här i början på säsongen att hälsa på alla sköna personligheter som man inte sett på nästan ett halvår men som man ser desto mer under sommaren.

Efter ett kort möte med alla körsugna licensåkare var det så dags för lite körning. Det var många personer på plats för att ta sin licens, tror närmare 50st? och jag blev tilldelad en grupp om 6 personer och ett instruktionshäfte med dagens alla övningar i, som var skrivet på norska…

Nåväl det gick att tyda hieroglyferna skapligt (tror jag?) och vi tog oss ut på första passet i samlad trupp.
Som sagt det var kallt på morgonen och förhållandena var långt ifrån optimala, det i kombination med 6 supertaggade men ändock mer eller mindre ovana roadracingförare på koppel efter mig gjorde att tempot var väldigt lågt vilket var perfekt även för mig då även jag fick en mjukstart och inte minst känna på cykeln då detta var första tillfället som jag grenslade projektilen efter att den återfunnits sedan stöldhärvan i höstas.

Dagen flöt på riktigt fint och mot slutet av den så var det dags för lite provstarter och även ett kortare race om 5 varv. Perfekt att få öva lite starter tyckte jag och visst gick det relativt bra också, så starterna hoppas jag kunna fortsätta göra lika bra denna sommar som tidigare år!?

Racet var första gången denna dag som jag fick tillfälle att gasa lite fritt och faktum är att det kändes oförskämt bra med tanke på den lilla tid jag haft i sadeln. Tiderna på varvet är inget att skryta med (jag vet inte ens hur långsamt det gick?) men som sagt känslan i körningen kändes riktigt bra!

Efter racet så fick vi även ett kortare pass på ca.20min att köra helt fritt på. Då laddade jag på lite mer men förutsättningarna med den kalla backen och ett mer eller mindre slaktat bakdäck satte sina begränsningar. Men återigen kändes allt bra och nu ser jag verkligen fram emot nästa tillfälle vilket är kommande onsdag, då är det åter är dags att göra entré på Gelleråsen!

Inom kort kommer mer information om vad som händer i övrigt, men jag kan ge er en förhandshint om att vi i år kommer inleda samarbete med ett redan etablerat PRO Superbike team vilket innebär att jag kommer köra STCC-cirkusen i år! Härligt att få komma tillbaka till hetluften på riktigt!

 

Full gas!
//Tompa

Tillbaka till start>>