2009-01-08

Det är lätt att tro att alla team ligger på latsidan så här års då det är långt mellan uppdateringarna av hemsidorna och man kan även tycka att det borde vara lugnt då det är långt till första start.
Men den som tror det misstar sig vill jag påstå, att köra roadracing är en sysselsättning som engagerar och tar tid året runt. Det är under vintern man bygger grunden både fysiskt och ekonomiskt inför säsongen.

Så vad gör vi i Team Tompa Racing då?
Största nyheten är utan tvekan vår nytillträdde team chef, Ola Johansson! Ola som alltid har varit delaktig i min racing både som sponsor men även vid sidan av banan med sin kunskap ska nu axla rollen som team chef. Tanken är att Ola med sin långa erfarenhet i branschen ska skapa förutsättningar att lyfta både mig som förare och hela teamet till nästa nivå. Vill passa på att hälsa Ola varmt välkommen!

Anders Marklund, som tidigare satt på den posten? Han är självklart inte avpolletterad utan är fortfarande delaktig på fler än ett vis i säsongen 2009.  Anders blev tvungen att backa av något under 2008 då övriga måsten här i livet krävde allt mer tid. Jag är självklart otroligt tacksam för all den hjälp Anders bistått med fram till idag och är samtidigt glad att han fortsatt vill vara med i den mån han kan, det behövs!

Gurra the super-duper-meck har lovat att fortsätta hjälpa mig även 2009! Det känns förbaskat tryggt då han med sina tre års erfarenhet i teamet vet precis hur allt går till! Gurra är med sitt sätt att vara en väldigt omtyckt figur på banan inte bara av teamet utan även av många andra i depån!

Emma, min sambo, kommer fortsätta att troget stå vid min sida har hon lovat. Och om allt vill sig väl så kommer hon även att ha en liten rackare till att pyssla om! Ja så är det faktiskt och det om något är jag väldigt stolt och glad över! J

Vad ska detta bli??? En blivande racer tror jag, titta bara hur perfekt körställningen är redan nu!

Utan att ha förankrat det med vederbörande kan jag utan den minsta tvekan säga att Karin och Annika, om de vill, får det fulla förtroendet att fortsätta som paraplyflickor. Dom är som gjorda för det helt enkelt!

Den stora frågan som återstår att lösa är vilken serie vi ska köra 2009?
 ?
STCC med allt vad de har att erbjuda är utan tvekan förstahandsvalet, men det kostar också…

Andrahandsvalet är att fortsätta ett år till i Scandinavian Open. En rolig serie med tillräckligt bra konkurrans för att säkra min fortsatta utveckling.

Allt hänger på hur det går i sponsorjakten. Så snart jag vet mer skriver jag mer…


Okej det var lite uppdateringar
kring själva teamkonstellationen men jag började med att skriva att vi roat och tränat oss också?

Över julhelgen går av tradition en handbollscup hemma i det starkt handbollskulturella Mantorp, cupen heter Larsapokalen och mer om själva spektaklet kan ni läsa här www.larsapokalen.se
Principen är att alla som någon gång har spelat i klubben är välkomna att delta och i år bestämde även jag mig för att vara med!

Jag fick äran att vara med årgångslaget 79 (trots att jag är MYCKET yngre) då de inte hade någon målvakt. Med i laget var också storebror Anders som fortfarande spelar aktivt för Mantorps herrlag. Hur gick det då? Ja efter tre välspelade matcher stod vi som obesegrade och därmed vinnare av turneringen!!!

Alltihopa tar sedan en ny form då det blir mat med god dryck och mycket skitsnack över borden. Väldigt trevligt och det hela blev än mer trevligt för min del då det nalkades prisutdelning till ”Larsapokalens lirare” och tro det eller ej men jag fick den utnämningen!!! Klart man växte några cm i strumplästen efter en sådan hedersutmärkning! J
Så nu har jag en handbollsplakett som delar plats med övriga racingpokaler hemma i bokhyllan.

Mer då, jo nu har jag gått in i ”komma i form till säsongen mode” och tänker både på vad jag äter och ökar på träningsdosen en aning. Det blir 2-3 pass handboll samt 1-2 pass innebandy i veckan under våren vilket jag hoppas kommer räcka mer än väl för att komma i form!

Med allt detta sammantaget som grund så tror jag på att 2009 kommer bli ett riktigt kanonår! Vore det inte för den där nedrans finanskrisen så skulle allt vara på topp!
Men som jag brukar säga att det är i motvind en drake stiger. Nu siktar vi riktigt högt så det bästa är väl att det blir mycket motvind! J

 

Med hopp om ett kanonår 2009
Vänliga hälsningar
Tompa

Tillbaka till start >>