2008-09-07
Emma och jag åkte till Karlskoga torsdag kväll då det var träning under fredagen. Vädret var bra enda tills natten kom då det regnade… Blött under fredag förmiddag men under eftermiddagen torkade det upp och jag körde ett pass i ett ganska lugnt tempo för att komma igång.

Under fredag kväll kom min grymma meck Gurra till banan. Men denna gång kom han inte själv då vår syster Annika även ville vara med denna helg! Trevligt men jag frågar mig så här i efterhand om det var för att se mig köra eller om det fanns annat som hägrade i depån??? Jaja hur som så har hela helgen varit kanontrevlig!

Lördag, 2 kval
Väderprognosen sa att det skulle vara uppehåll på morgonen och risk för regn under eftermiddagen. Vi chansade såklart inte utan satsade allt krut redan under första kvalet som kördes redan kl.09.00 på morgonen. Vi var först ut på banan så det blev några lugna var till en början för att känna mig för lite. Gick sedan ut i depån en kort stund för att hämta andan och samla tankarna. Så långt hade jag en 8-9:e bästa tid men jag visste att jag hade mer att ge.

Ut igen och nu var det öppna spjäll som gällde. Tyvärr kände jag direkt att bakdäcket redan blivit slitet, förmodligen för att det var så pass kallt, så jag kunde inte slå på så mycket gas som jag ville ut ur böjarna. Men med mer attack in i böjarna kom jag ner på acceptabla tider och som bäst noterades 1.07.4 vilket är ett nytt kvalrekord för mig på denna bana. Dock räckte det ”bara” till en 5:e plats på gridden, men jag var ändå rätt nöjd.

Till det andra kvalet kom mycket riktigt regnet och det måste jag säga att för en gång skull stämde SMHI:s väderprognos riktigt bra hela helgen. Fortsätt så är ni snälla! J

Det fanns med andra ord ingen möjlighet till sänkning av tider men jag ville ändå ut för att träna i regn. Jag har inte alls haft samma tempo i det blöta föret som täten, det beror helt enkelt på att jag tränat för lite på det.
Mot slutet av passet började förtroendet komma och jag nådde en sjätte bästa tid av de 15 som var ute. Tyckte det kändes helt okej, men jag önskade helt klart att racet skulle gå på torr bana!

Söndag race!
Så hade det då blivit dags, efter en blöt morgon och minst sagt fuktig luft började det så sakta torka upp. Men det gick inte snabbt och de gråa molnen på himlen hotade med ytterligare regn. I sista stund monterades slicksen och jag rullade ut till starten.
Det visade sig vara rätt beslut då det blivit torrspår utmed hela varvet, skönt nu var det bara hålla tummarna för att det inte skulle komma mer regn.
Lamporna tändes, varvet från de ylande motorerna höjdes och pang så gick starten! Jag var bra med direkt och kom igenom första sväng som tredje man! Nu var det bara att hänga i vet jag att jag tänkte. Tyvärr gjorde jag några missar och det tillsammans med lite ”fegkörning” där fukten inte var borta gjorde att jag trillade ner till en 6:e plats redan under det första varvet. Det var som tändvätska för mig och jag bestämde mig för att inte släppa om fler! Varv efter varv så såg jag på tavlan att avståndet till bakomvarande ökade, tyvärr ökade även avståndet till de framför som drog upp ett högt tempo och trottsade blötan och inte minst den kalla asfalten. Ungefär mitt i loppet gick en kille i täten omkull och jag låg således 5:a. Jag hade i detta läge ca.5-6 sekunder till bakomvarande och valde att försöka hålla det avståndet till dem bakom resten av loppet, en liten safening för att få med mig viktiga poäng. När det endast återstod ett fåtal varv var det dags för nästa att gå omkull. Denna gång var det lite strul vid en varvning som ställde till det och båda for i backen. Detta var naturligtvis gynnsamt för mig då jag fick en gratisplacering och var nu uppe på 4:e plats! Mot slutet av loppet var mitt bakdäck tvärslut och det sladdade vilt ut ur framförallt högersvängarna. Men jag lyckades bibehålla min plats över mållinjen och var naturligtvis glad för det!  4:a av 26 startande är ändå ett helt okej resultat, inte minst med tanke på förutsättningarna…

Det var glada miner i depån när jag kom in! Gurra,  Emma m.fl. kom o kramade om mig och grattade mig för fjärdeplatsen.
Självklart är jag nöjd med att bli 4:a men jag är ändå besviken på mig själv då jag inte lyckades sätta nytt pers denna gång
L Det är faktiskt första gången sedan jag började köra som jag inte lyckas sätta nytt pers under hela helgen. Klart att vädret spelar stor roll denna gång men ändå...

Men i vilket fall så ser det helt plötsligt lite ljusare ut i sammandraget, med risk för att bli lite rörig nu så ska jag försöka mig på att förklara vilka serier jag är med i.

Scandinavian Open (SO), Superbike Challange (SBC) och UEM Cup. Alla dessa tre skrapade jag in fina poäng till denna helg. SO och SBC=13 poäng medans jag fick in hela 20poäng i UEM Cup.

Har ännu inte sett några färdiga tabeller men om jag räknat rätt så ligger jag till enligt följande

SO = 5:a
SBC = 4:a
UEM Cup = delad 4:e

UEM Cup är en kvalserie där de fyra första får möjligheten att åka ner till Spanien i oktober för att delta i den stora Europafinalen i superstock 1000 vilket också varit målet med säsongen detta år. Vi får se, det hela kommer att avgöras om två veckor nere på Falkenberg. Lova att ni håller tummarna för mig då, det lär komma behövas! J

Tack för din tid!
//Tompa

Tillbaka till start>>