2008-06-25

Jag har länge låtit det vara osagt huruvida vi skulle komma iväg till Finland eller inte då det varit högst osäkert av flera skäl. Så sent som i förra veckan var jag på vippen att avboka färjbiljetten över då allt kändes hopplöst. Skam den som ger sig, nu har vi lyckats och det blir av! J

Första hindret som var tvunget att besegras var ekonomin. Första uppskattningen på vad kalaset skulle kosta att återställa hojen landade på 30000.- vilket inte var planerat i min budget.  Utöver det tillkommer skinnställ och övrig skyddsutrustning.

Ny Sponsor!
Tack vare Forklift Attachment positiva besked om att tacka jag till ett samarbete såg jag en ljusning och vågade åter börja hoppas på Finland. En noggrannare översyn av vad som behövdes i form av reservdelar gjordes och sedan var det bara börja jaga delar och priser. Allt beställdes för att kunna återställa hojen nu var det kampen mot klockan som skulle övervinnas. Frågan var om Honda skulle hinna få hem alla originaldelar. Jag menar hur ofta har de exempelvis en luftburk till årets modell liggandes?

I samband med att jag tar upp detta vill jag passa på att tacka följande företag och personer för att ni fixat och ställt upp för mig på det generösa vis ni gjort. Utan er hade det inte gått.

Honda Sverige, Frank
Motorbolagen i Linköping
, Ola
Grevens MC Delar
, Jan Greven himself
Och sist men inte minst
Krypton Bygg, Cool Rille

Alla ni har på ett eller flera vis gjort det möjligt för mig att komma iväg till Finland och försvara de Svenska färgerna bland de tuffa finnarna!
TACK ALLESAMMANS!!!

Det största problemet löst, nu till nästa. Eftersom jag var tvungen att skala ner och beställa minimalt med nya delar för att hålla nere kostnaderna så skulle vissa delar försöka lagas. Exempelvis, ljuddämpare, fälgar och inte minst tanken. Tanken lämnades in till en grannfirma som efter vissa besvär lyckades få ordning på den till ett funktionsdugligt skick. De båda fälgarna lämnades in till en firma som är specialister på att rikta krokiga fälgar. De lyckades med den ena men inte den andra… Suck bara att beställa en ny…
Ljuddämparen gick att rädda och även en del annat smått och gått. I det här läget börjar det kännas riktigt hoppfullt och nu handlar det bara om att hinna få ordning på allt innan färjan lämnar kajen torsdag kväll.
Som ni förstår så kommer det gå vägen och vi kommer att komma iväg! Jippey!
Men det är med nöd o näppe, igår kväll när cykeln skulle provstartas och kylarvatten skulle fyllas på upptäcktes ett litet läckage på den samma, suck, som om det inte vore nog… Nu gick det lyckligtvis att laga men kampen mot klockan hårdnar och kvällarna är långa.

Så till det sista problemet, Gurra har tidigt aviserat att han inte har möjlighet att åka över till Finland. Emma följer med vilket jag är mycket tacksam för av många orsaker, men skulle det nu bli så att jag ligger där i sandfållan och sprattlar igen så kan det vara bra med någon som har lite mer mekaniska fäigheter. Vem kan tänkas vara stand in för Gurra? Telefonboken rullade igenom huvudet och till slut så hittade jag den ultimata ersättaren, pappa såklart! Göran, som han heter, har ett gediget MC intresse och är en trogen supporter vilket gjorde att han inte var allt för svårövertalad att ta ut några extra semesterdagar för att följa med! Härligt och grymt skönt!

Nu känns det som sagt riktigt bra trotts allt. Visst hade det varit bra med ett träningstillfälle på hojen innan men man kan inte få allt. Racingvärlden är en kompromiss rakt igenom, allt styrs av tid, pengar och ambition. Ska man ha mer av det ena är det på bekostnad av det andra… Jobbig ekvation det där för en tävlingsmänniska som mig, jag vill ha mer av allt… nästan i alla fall, ambitionen är det väl kanske inget fel på? J
Nåväl vi får i alla fall en träningsdag på banan under fredag, då räknar jag med att köra av mig ringrosten och börja hitta runt igen. Det var två år sedan jag var på Alastaro senast.

Nu hoppas jag att alla ni där hemma håller tummarna för mig i helgen, det kommer behövas!

Avrapportering kommer snarast möjligt efter helgen.

Over and out
//Tompa

Tillbaka till start>>