2008-04-28
Det var solsken och faktiskt riktigt en riktigt behaglig värme när Gurra och jag begav oss ner mot Anderstorp. Emma hade inte möjlighet att åka med redan i onsdags utan slöt upp under fredag kväll. Men en som redan var på plats när vi kom fram var Macke (eller Markus som han egentligen heter;) han hade bokat plats åt oss brevid sitt eget tält, tack Macke! Så efter lite bestyr var allt på plats och vi kunde inta kudden. 

Torsdag och fredag, träningsdagar
Det var två bra dagar på banan, vi hann köra relativt mycket och cykeln fick endast några småjusteringar då allt fungerade hur bra som helst. Fjädringskomponenterna från WP har hittills fungerat förträffligt!
Har inte så mycket att skriva mer än att nya Hondan är en dröm att framföra på racerbanan!

Fredag kväll,
Slöt både min Emma, Mackes superdundermeckar Piff o Puff och hans blivande fru Ida, Alicia= Swedies sambo upp. De fem samåkte från Stockholm ner till banan och vad jag fått återberättat av Emma så gick resan bra trotts konstellationen av folk som förmodligen är allt annat än kloka! Eller? J
Det var hur kul som helst att träffa dem alla, vissa har man inte sett på riktigt länge!

Lördag, kvaldag
Gurra monterade nya däck, sträckte kedjan och gjorde en allmän översyn sedan var det dags att ge sig ut på första kvalet. Gissa om jag var laddad, det här har jag väntat på flera månader!
Åkte ut och körde några varv, allt stämde bra från början. Gick in i depån för att samla tankarna, nu jädrar skulle det pangas på!

Körde ut och la något varv men blev hindrad av långsammare förare men så vipps fick jag ett fritt varv och jag kände att det var ett snabbt varv på en gång. Nästa gång jag åkte förbi depåtavlan fick jag se att jag satt 2:a snabbaste tid! Helt sjukt! Jag vek därefter in i depån för att få det bekräftat! Gurra o Emma stod med sträckta armar upp i skyn, YES tänkte jag! Jag hade sett rätt!

Tiden 1,35,9 räckte till slut till en tredje tid vilket var långt över förväntan! Det kan tilläggas att det är en sänkning av mitt gamla pers. med dryga två sekunder!

Kval två lyckades jag inte sänka mig något mer men jag körde stabilt låga tider hela passet vilket kändes bra inför söndagens race. Min tid stod sig dock och jag skulle således starta i första startled! Härligt! J

Det blev därefter en relativt lugn kväll med trevlig grillning och ett varv runt banan till fots.

Söndag, racedag
Det var en nervös Tompa som steg upp denna morgon vill jag lova. Hade nog själv inte riktigt fattat att jag skulle starta i första startled. Det kändes näst intill overkligt! Förra året stod jag som nummer 23 vill jag minnas, denna gång skulle jag stå 20 placeringar längre fram! Att det i år var nästan 50 till start kändes ju inte sämre precis…Aja, det var hur coolt som helst att få vara med där framme igen i alla fall, det var ett tag sedan…

Morgonens warm up gick enligt plan, allt fungerade bra och jag körde låga 36tider vilket kändes kanon.

Som vanligt ska ju vädrets makter ha ett finger med i spelet, denna gång var inget undantag... Himlen var täckt med mörka moln och även om alla förståsigpåvädretsnubbar sa att det skulle vara uppehåll var det ovisst in i det sista. Men vi rullade ut på slicks trotts några lätta stänk från ovan.

Så var det dags för start, gissa om jag var taggad. Det var länge sedan jag kände att jag verkligen chansen att komma riktigt högt upp i resultatlistan. Nu gällde det att få till en bra start.

Lamporna slocknade och starten gick, jag kom iväg perfekt och såg grabbarna bredvid försvinna ur periferin och jag var först in i första böj! Ni som varit på plats vet att den kurvan övergår till en lång lång raka på drygt 1km, i slutet av denna kom en Suzuki som ett skott på sidan. Jag gjorde allt för att hänga på. Inledande varven hade jag duell om först andra tredjeplatsen och sedan om fjärde femte. Jag fick tyvärr ge vika för de fyra första då de helt enkelt var ett nummer snabbare än mig. I ett försök att bita mig fast så gjorde jag en rad småmissar i stället vilket resulterade i att luckan blev allt större. Jag ändrade därför strategi och tänkte att bara jag kan hålla min femteplats får jag vara nöjd.

Vid passering av start och mål så får jag uppgift om hur långt det är till bakomvarande och glädjande nog kunde jag konstatera att avståndet till bakomvarande stadigt ökade! Jag kunde därför med relativt god marginal (dryga 10 sekunder) ta mig i mål på en fin 5:e plats!

Självklart grämde jag mig efter målgon över att jag inte lyckades hänga på dem där framme som slogs om pallplatserna men o andra sidan så gläds jag idag åt att jag trotts stridens hetta insåg mina begränsningar och valde plan b, att safea en fin 5:e plats som är mitt hittills bästa resultat i superbike klassen! Det känns kanon! Jag putsade även till mitt personbästa lite till och körde som snabbast på 1,35,2! Det är nära på pricken tre sekunder snabbare än i fjol.

Vann gjorde Andreas Mårtensson före Krille Andersson (2:a) och Topi Haarala (3:a). Grattis grabbar!

Nu är det med blodad tand jag ser fram emot nästa race som om allt går som det ska är på hemmabanan Mantorp, då med kungaklassen PRO Superbike som innebär livesänt race i SVT24 mm. Som vanligt ska jag ålla er uppdaterade på hemsidan om hur det blir…

Här kommer lite bilder från helgen, tagna bl.a. av Rachid som driver hemsidan www.highsider.se

Gurra jobbade på grymt bra hela helgen!          Lite lunch innan race                                             Gurra vid bandepån

Starten, ja ni ser själva, det blev en grymt bra start för mig! :)

 

Mvh Tompa

Tillbaka till start>> Eller så kan jag rekomendera dig att läsa vidare på Mackes hemsida här>>