2008-04-16

I fredags eftermiddag kom Magnus ”Macke” Grandstedt hem till garaget och vi lastade i mina prylar och drog oss ner mot Anderstorp. Vi var nog båda två lite spända inför kommande dagar. Det var flera månader sedan vi körde senast och jag som hade helt nytt material visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Hur skulle nya hojen kännas och hur långt ifrån farten man hade i höstas är man idag? Halvvägs ner stannade vi och hämtade upp mästermekanikern Gurra som plikttroget stod iförd Tompa Racing kostymen utmed vägkanten. Trojkan var nu samlad och vi var reda att inta Anderstorp!

Lördag morgon var inget vidare, vi vaknade av att det var vitt på backen… Suck… Det var sådär inspirerande kan man väl säga. Framåt lunch övergick det hela till regn och eftersom det var plusgrader försvann det vita i ett nafs. Framåt fyrabläcket var det t.o.m. torrspår runt banan och jag kunde inte motstå frestelsen att ge mig ut!
Det var inte varmt ska gudarna veta, men fasen va de va roligt!

Ett litet problem uppdagades under det första passet och det var att cykeln dog efter hårda inbromsningar? Vi kliade oss i huvudet och slet av kåporna i jakten på fel. Till slut fick vi ordning på detta och vi kom efter en utsökt förstaföråret grillning i säng.

Söndag morgon var det disigt men ändå hoppfullt då SMHI lovat uppehåll. Vi åt lite frukost och gick senare på förarmöte. Efter någon timme var det så dags att ge sig ut.
Ni som läst mina nyheter här under senaste tiden vet att jag till i år gått över till WP fjädring. Det är inget jag ångrar så här långt kan jag lova. Cykeln känns så jäkla stabil och samtidigt så lättsvängd att man kan tro det är 600cc man sitter på! Det blev inte några personbästa precis men det gick ändå relativt snabbt med tanke på att det var första passen på cykeln och inte minst med tanke på att det endast var några enstaka plusgrader i backen var jag riktigt nöjd!

Både Macke o jag höll oss på hjulen och kunde glada o nöjda packa ihop sakerna för att åka till mellandestinationen Mantorp för övernattning hemma hos min mor o far.

Slutligen vill jag avrunda dagarna på Anderstorp med att dels tacka Fiver för välarrangerade dagar på banan. Men även sända en hälsning och omtanke till de två killar som mycket våldsamt och olyckligt kolliderade söndag eftermiddag under gatgruppens pass. Av motorcyklarna att döma kunde det slutat betydligt värre än vad jag förstått att det gjort. Krya på er boys!

Måndag blev en mellandag med slappt tempo vilket var väldigt skönt tyckte både Macke o jag. Vi hann dock med att besöka Motorbolaget och även ett sponsormöte. Gurra var dock tvungen att jobba… Men slöt upp redan tisdag morgon igen för att vara till stor hjälp under tisdagens träning på Gelleråsen. Grymt Gurra, du är bäst!

Tisdag Gelleråsen,
Återigen var man lite pirrig i maggen då man vet att Gelleråsen är en bana som är krävande av både förare och motorcykel. Vi tog det lite lugnt och lät banan bli fri från morgonens lätta duggregn innan vi gav oss ut. Första passet kändes aningens ringrostigt tyckte jag men kom ändå förvånansvärt snabbt in i rullarna. I depån dök den ena ”kändisen” efter den andra upp och det var många kära återseenden vill jag lova! Många av toppförarna i PRO Superbike var på plats vilket drog upp tempot avsevärt.  Själv körde jag ett par sekunder ifrån mitt personbästa, men det gjordes utan vidare ansträngning vilket känns mycket lovande inför sommaren!

Nu skall kåporna in på lackering och cykeln skall få de sista uppdateringarna gjorda.
Summa summarum känns det mycket bra så här långt inför säsongen 2008, det är med mycket förväntansfulla tankar vi blickar framåt Anderstorp nästkommande helg!

Här är några bilder tagna av bland annat Rachid som driver den mycket läsvärda hemsidan www.highsider.se

 

Vill även passa på att tacka Macke och Gurra för en trevlig och härlig inledning av RR-säsongen 2008!

Hade!
/Tompa

Tillbaka till start>>