Vad har hänt sedan Grande Finale?

Efter ett något snöpligt slut på säsongen har besvikelsen nu börjat lägga sig. Och på frågan  hur säsongen har gått är svaret från mig ofta aningens dämpat. Jag nådde inte riktigt hela vägen till mina uppsatta mål och det gnager inombords vill jag lova, jag hatar att förlora och detta är för mig en förlust. Det var några missöden på vägen som satte käppar i hjulet att nå den där topp 15 placeringen, en del av dem fixade alldeles på egen hand, andra kunde vi inte råda över alls. En sak är säker, från säsongen 2007 tar jag med mig en stor portion erfarenhet.

Hela teamet har lärt sig massor detta år, allt ifrån att få ihop det pressade tidschemat under helgerna till att justera hoj och laborera med däcktryck, fjädring mm. mm.

Det är en lång väg att gå när man som nybörjare försöker hitta rätt med allt från sponsorer till körningen på banan. Ja, jag vill faktiskt se mig som nybörjare. Som ni vet började roadracing-karriären våren 2006. Då lades en treårsplan upp där jag år ett skulle hävda mig i den absoluta toppen i klassen rookie 600. Det får man väl lov att säga att jag gjorde med en rad fina pallplatser och en slutgiltig 2:a plats i Scandinavian Open.

Målet år två var att köra tuffaste serien i Norden och att där ta en topp 15 plats totalt. Det gjorde jag, nästan… Motståndet i Pro Superbike blev tuffare än jag och många andra på förhand kunnat ana då många etablerade förare med både VM, EM, NM och inte minst SM guld tog plats på gridden. Upplägget med TV och 1000cc gjorde succé kan man konstatera!

Dessvärre fick alla dessa rutinerade herrar mig att tappa självförtroende i början av året. Det tog sig som tur var allt eftersom och mot slutet av säsongen började det gå riktigt fort!

Jag hatar ursäkter och undanflykter, men faktum är att utan försäsongsträning, ny mycket starkare 1000cc cykel och utan stöd och råd från etablerad förare var det svårt att hävda sig i denna tuffa konkurense!

Till nästa år är jag ingen rookie längre, då är jag inkörd på 1000cc och har inte längre respekt för de mer namnkunniga personerna i startfältet. Nej målet för år tre i min plan ligger kvar jag ska bli en topp 5 förare!

 

För att nå dit kommer det att krävas massor av tid, hjälp och pengar!

Ny och mer konkurensekraftig motorcykel skall på något vis förvärvas. Minst ett försäsongsläger tidig vår samt att en större budget för däck och övriga driftskostnader.

Allt detta måste till för att målen skall kunna nås och det är det vi jobbar hårt för nu!

 

Känner du någon eller kanske du själv kan stötta oss på något vis är det bara att lyfta luren eller skicka ett mail! All form av hjälp tages tacksamt emot!

 

I övrigt ska jag löpande hålla alla nyfikna själar uppdaterade om vad som händer här på sidan.

 

Tack för nu!

/Tomas

 

 

Tillbaka till start>>