Gelleråsen 8-9/9 –07

Jag bestämde mig i sista stund för att köra Scandinavian Open deltävlingen på Gelleråsen. Gurra och jag gjorde entré fredag kväll, skulle tro att vi var sist på plats då det fanns möjlighet att träna på banan under fredag dag. Men jobbet måste också skötas och jag fick vackert jobba och såldes missa träningstillfället.

 

Jag tittade genom tiderna för de som kört med transponder under träningen och kunde konstatera att det inte var någon brist på hårt motstånd! Kul och bra då detta triggar mig att gasa mer såklart!

 

Kvalet blev till en början en blöt historia då det var regn i luften lördag morgon. Det blev en kraschfest utan dess like vill jag lova! Det var mellan 10 och 15 cyklar som låg utspridda längs banan! Dock klarade jag mig även om jag hade tillbud som lika gärna hade kunnat sluta med sand innanför visiret! Bl.a. så fick jag ett kraftigt framhjulssläpp i början av inbromsningen på långa rakan. Det lär varet spektakulärt att se mig häva det genom att sätta ner ena foten i backen och dra i styret så framhjulet kom på rätt köl igen, detta i över 200 blås! Jag klarade mig med lite avskavd sula J

 

Andra kvalet blev på torrt underlag och jag pangade till med en tid som tangerade mitt pers på banan. 1.07.9. Det räckte till andra startled  närmare bestämt 8:e plats av 28 startande!

Hyfsat nöjd även om jag kände att det fanns mer att ge…

 

Race!

Nu jäklar skulle det gasas! Gurra tog av däckvärmarna och fick med viss möda med sig alla pinaler som ska med ner till bandepån, bra jobbat Gurra! Som vanligt…

Starten gick och jag gjorde en helt okej start och var 7:a ut ur första böj. Men redan under första varvet kunde jag passera ytterliggare en kille och låg därmed 6:a! Fort gick det men jag kände ändå att jag hängde med riktigt skapligt. Låg 6:a ungefär halva loppet, sedan kom attacken från bakomvarande, som var den erkänt snabbe norrmannen Norvald Haaland. Jag bestämde mig för att ta rygg på denna galne norrbagge. Jag lovar att jag tog i till hörntänderna för att lyckas med detta! Det gick kanonbra, jag hade ett riktigt skönt flyt i körningen och det började till och med kännas som att jag skulle kunna lägga in en attack mot Norvald och återta min fina 6:e plats? Men så med 4:a varv kvar hände det som inte får hända… Jag fick en jättesladd som jag inte kunde häva och hisidern var ett faktum L

Synd som attan… och naturligtvis oootroligt besviken…

Så här i efterhand är jag dock glad att jag inte skadade mig värre, endast lite svullen och blåslagen här och där…

 

Fick åka skamkärra in med min trasiga motorcykel till depån. Där möttes jag av en storleende Gurra? Ärligt talat var han inte vatten värd när jag kom in på släp och han bara flinar!?

Men så snart han öppnade munnen förstod jag varför få han utbrast:

-         Du körde som en gud Tompa! Nytt pers med gooood marginal!!!

Hur fort det gick? 1.07.2 Vilket är en mycket bra tid på denna bana!

Efter att ha skådat samtliga varv jag kört kunde jag konstatera att samtliga varv utom 3 körts under mitt tidigare personbästa! (Dessa tre var under varvningar).

Så summa summarum är jag jättenöjd med helgens prestationer! Visst det är aldrig roligt att krascha men det är tyvärr sånt som händer då och då, jag kan bara vara glad över att jag inte bröt något som på så vis satt stopp för mina två kvarstående race detta år!

 

Redan i morgon kväll åker teamet ner till Sturup för att först genomföra träning under fredag på denna för mig nya bana. Sedan avlöper helgen som vanligt med kval och ett avslutande race på söndag! Hur det gått där nere kan ni läsa i början av nästa vecka.

 

Denna gång vill jag rikta ett stort tack till min trogne sponsor Märsta Bilriktning som snällt tar hand om mina trasiga kåpor! Hur skulle jag klara mig utan er?

 

Med vänliga hälsningar

Tompa

 

Tillbaka till start>>