Knutstorp 1-2/9–07         

Fredag kväll gjorde vi entré på den lilla banan nere i Skåne som heter Ring Knutstorp. Jag har haft en stark olust att åka ner till just denna bana då det senast gick så bedrövligt dåligt att jag skämdes för mina prestationer en lång tid efter den helgen.
Målet för denna helg var det samma som alltid, att ta poäng och köra personbästa.

Att göra det sistnämnda förstod jag inte skulle vara så svårt med tanke på hur dåligt jag körde där senast, men att ta poäng det skulle bli tufft det var ett som var säkert!

Helgen till ära var det förutom ordinarie startfält på plats även 3st. så kallade wildcards utdelade. 2 av dem till Benny och Crille som båda har detta som hemmabana och sedan tidigare bevisat att de är snabba just här.

Det tredje var tilldelat Nicola Milovanovic som helgen till ära körde för det officiella Honda teamet. Normalt kör Nicola supersport 600 VM! Kul och mycket intressant vad han skulle kunna åstadkomma i detta tuffa startfält!

 

Vädret var hotande hela helgen men vi klarade oss från regnet under lördagen vilket gav mig bra förutsättningar att sätta bra tider på kvalet och på så vis infria mitt ena delmål. Och som jag fick till det redan vid första kvalet! Mitt tidigare varvrekord var 1.04.6, när dagen var till ända hade jag sänkt det med hela 2,3 sekunder!!! 1.02.3 löd den nya personbästa tiden! Gissa om jag var glad! Vilken bekräftelse det var att få detta kvitto, jag har på ett par månader sänkt mig så mycket som 2,3sekunder!

Detta räckte till en 13:e plats av 20 startande. Senast fick jag starta på en 20:e så visst är detta en klar förbättring för mig i klassen!

 

Söndag morgon vaknade vi av att det knastrade på taket, suck… montera på regndäck och ut för att köra warm up. Körningen kändes bra men jag fick problem med sikten, fick vackert slå av på tempot allt eftersom sikten blev  sämre, tillslut var det inte lönt att ligga kvar på banan så jag rullade in i depån.

Under dagen sprack himlen upp och banan torkade. Men molnen fanns där och satte griller i huvudet på de flesta tror jag. Sämsta tänkbara är att det regnar lite grann och att det blir upptorkande. Antingen eller är att föredra.

 

Vädrets makter ställde inte till det, vi fick torrt före hela racet!

Från min 13:e startposition lyckades jag plocka några placeringar på första varvet men blev sedan ombromsad i slutet på start och målrakan. Jaha, jag bromsar för tidigt här med andra ord, vet jag att jag tänkte. Jag kom ganska snart in i en skön rytm och kunde bygga en liten lucka till bakomvarande. Tyvärr tappade jag lite för varje varv som gick på framförvarande också så det blev ett ensamrace för min del där det efter halva distansen mest kom att handla om att hålla stång mot bakomvarande. Detta lyckades jag med och rullade över mållinjen som nummer 12!

Och dessutom lyckades jag sänka mig ytterliggare på bästa varvtid och mitt nya pers. lyder numer 1.01.941!

Det är en helt okej tid som i racet vi körde där nere i våras hade räckt till en 6:e bästa tid!

 

Hur det gick för wildcardsen?

Crille hamnade just framför mig på en fin 11:e plats, Benny 17:e och VM föraren Nicola hamnade även han bakom mig på en 14:e plats!

Nog för att han satt på en lånad cykel men jag tycker ändå att detta bevisar klassens nivå, det är inte lätt att slå sig in i toppen i Pro Superbike!

 

Summa summarum är jag nöjd med helgen, jag får inte vara annat säger Emma. Jag tog mer poäng än jag vågat hoppas på och sänkte dessutom mitt personbästa med hela 2,7sekunder!

Men av någon anledning så gnager det ändå därinne i skallen, tänk om jag kunnat hänga på dem där framme när tåget gick, kanske så skulle jag kunnat ta min första topp 10 placering… suck…

 

Just nu råder det lite osäkerhet om vilka tävlingar som är kvar för mig att köra i år. Redan nu till helgen körs Scandinavian Open på Karlskoga, den vill jag naturligtvis köra men vi får se vad ekonomin tillåter. Nästa tänkta tävling i Pro Superbike klassen är om två veckor, 15-16/9, nere på Sturup. Banan har ännu inte blivit godkänd av Svemo eftersom banägaren inte låtit göra de ombyggnationer som krävs för att få tävlingslicens för MC. Besked om det blir tävling eller inte kommer att komma onsdagen den 12:e sep. Så vi får vackert vänta och se.

 

Ett som är säkert är att Grande Finale på Mantorp Park kommer att gå av stapeln sista helgen i september och den ska vi naturligtvis köra!

Jag kommer hålla alla nyfikna uppdaterade här på sidan om vad som händer och fötter!

 

Jag har som vanligt några jag vill tacka lite extra, denna gång riktas ett speciellt tack till Janne ”Cällis” Hansson som lånade ut framdäck till mig då jag fått fel leverans av dessa. Tackar så mycket!

Och så naturligtvis ett stort tack till min trogne meck och tillika lillebror Gurra som med sitt glada humör inte bara servar mig och min motorcykel utan även Emma med ett och annat oväntat bus?! ;) Ett stort tack även till Emma såklart som står ut med oss båda! Det är ett väl sammansvetsat team som turnerar land och rike runt ska ni veta och det ligger naturligtvis som grund till mina framgångar!

 

Med vänliga hälsningar

/Tompa

 

Tillbaka till start>>