Shakedown på Sviestad 14/8 –07

Victor Zuber hans mekaniker Jocke och jag satte oss i bilen för att fara ner mot Linköping. Efter några (onödiga Victor?) stopp på vägen var vi äntligen framme vid Sviestad! Väl där mötte Gurra upp i sin nya supercoola Corvette! Lite senare även min kära mor o far!

Mitt mål för kvällen var så klart att få en riktig funktionstest på motorcykeln eftersom den varit helt nedplockad under uppehållet. Sen självklart ville jag köra av mig lite ringrost och känna på formen efter uppehållet.

Jag rullade ut i långsamma gruppen till att börja med för att svarva ett par riktigt lugna varv. Allt kändes bra så långt, efter ett kort vätskestopp var det dags att gasa på lite hårdare med den snabba gruppen.

Då kände jag att växelspaken inte riktigt lirade men efter lite finjusteringar fick vi fart på den och nu skulle tempot upp!

 

Sista passet för kvällen, Victor vinkade fram mig i depån och ville att jag skulle ta täten… Jag hade velat ta rygg på honom, men men… Som sagt tempot skulle upp så det var inte mycket att spara på! Nu började allt kännas bra och förtroendet för cykeln var på topp! Det blev inledningsvis lite småmissar både här o där vilket tyder på att det var ett tag sedan jag satt i sadeln. Men allt eftersom försvann även de och tiderna sjönk ytterliggare! Efter ca.10 min körning slog jag av på tempot och tittade bakåt i tron om att jag hade Victor hack i häl med leende från öra till öra, men inte! Jag hade inte en kotte så långt ögat kunde se bakom mig?

Körde in i depån för att hämta andan och då visade det sig att passet var slut minuten senare, så det var bara att packa ihop o åka hem…

Vart Victor tog vägen? Han hade hängt på ett antal varv men slog sedan av… Aja det kändes bra att han inte brassade om i alla fall…

Tiderna lät inte skämmas för sig heller, enligt mobiltelefon tagna tider så blev bästa notering 57,3, vilket om det stämmer, är nytt personbästa! Och faktiskt bara ca. halvsekunden från banrekordet!

Nöjda och belåtna med kvällen rattade vi sedan tillbaka mot Stockholm, men självklart först efter att vi gjort det obligatoriska stoppet på MAX! J

 

Tack Gurra för att du kom och hjälpte till i depån!

Och även ett stort tack till mamsen och pappsen för ert supporterstöd!

 

Efter en närmast perfekt shakedown är vi nu redo att köra tävlingen på Gelleråsen i helgen, räknar du med att komma och titta? Ring mig i veckan i så fall så vi vet…

 

Lite bilder tagna av Mr. Sporthoj Jonny "Swedie" Cedergren .

 

Mvh Tompa

 

Tillbaka till start>>