Falkenbergs motorbana 2007-07-15

Den sjätte deltävlingen i PRO Superbike skulle göras upp på denna snabba bana några mil utanför Göteborg. Allt kändes kanon när vi gjorde entré under fredags kvällen. Vi kom snabbt i ordning och kröp till kojs så snart vi kunde.

Efter en god natts sömn vaknade vi av att det knastrade på taket, regn… Aja det gick ju bra på Våler senast i regn tänkte jag. Vi monterade regndäck och körde ut.

Efter några lite lugnare varv började jag vrida på lite mer för att känna mig för hur greppet var. Och faktiskt var det riktigt bra! J Fortsatte att trycka några varv slog sedan av på tempot och passet var snart slut. Det visade sig att jag återigen kört bra på det blöta föret, noterade en 11:e snabbaste tid!

Kanon, men det var inte lovat något mer regn så nu var det bara vänta och se vad som hände på himlen fram till första kvalet.

 

Allt tog slut redan efter 7 varv.

Det hann torka upp och slicksen åkte på. Nu jäklar skulle det brassas! Ut och tog ett par riktigt lugna inledande varv för att sedan öka farten undan för undan. 5-6:e varvet började jag panga på lite mer ordentligt och fick se att jag hade 9:e bästa tid så långt. Och jag som inte kört fullt ut ännu tänkte jag! Nu var det ju tidigt på första kvalet så jag förstod att det skulle krävas betydigt mer för att få behålla den platsen. Mera gas tänkte jag när jag körde ut på det 8:e varvet, PANG!!! Vad fan hände?!

Det bara small till och sedan började det bolma rök som attan.

Många tankar nu vill jag lova, brinner det, gick kopplingen, tappade jag kedjan eller vad sjutton var det som häntde?

Stannade snällt intill kanten så att övriga fältet fick fortsätta köra. Jag kunde snabbt konstatera att jag läckt ut en massa olja (dock ingenting på banan tack o lov!) men jag kunde inte se vart ifrån det kom?

In på skamkärran möttes jag av Gurra som såg helt förtvivlad ut, han sa:

-         Jag hörde hur det small till med ett efterföljande ljud av metallföremål klingandes mot asfalten.

Aj då tänkte jag… det här är inte bara allvarligt utan jä…gt allvarligt…

 När vi väl fått upp hojen på depåstöden kunde vi snabb konstatera vart problemet var. Treans växeldrev på utgående axel har på något märkligt vis delat sig och inte fått plats i sin nya form utan en del ville flytta ut. Det resulterade i ett ca.10*10cm stort hål i motorblocket och en del saknade bitar. L

Suck… Svordomarna ljöd oundvikligt i tältet då jag förstod att detta inte skulle gå att laga på plats.


Vi satt med låga huvuden ett bra tag, funderingarna gick hur vi skulle kunna lösa detta för att kunna köra vidare i helgen?

Ett konstaterande gjordes och det var att motorn måste väck oavsett hur vi kan lösa det med lånemotor eller liknande. Vi skruvade därför bort motorn. Sedan började jakten att få låna en motor av någon?
Den jakten gick vi dessvärre lottlösa ifrån och det blev inte någon mer körning för oss denna helg.
L Jag som kände mig så het!

 

Just nu försöker vi hitta en bra lösning för att snabbt få ihop cykeln igen. Men hur vet vi inte ännu?

Jag kan bara hoppas på att Honda visar sin goda vilja, annars kan detta bli slutet på årets satsning för Team Tompa Racing då ekonomin har sina tydliga gränser.

 

För bilder från helgen titta in under fliken bilder på startsidan.

 

Med hopp om en så snabb och smärtfri lösning som möjligt,

Vänliga hälsningar

Tompa

 

Till start>>