4:a väl förtjänta poäng bärgade!

Lördagens kval visade sig bli det jämnaste hittills, i alla fall för oss förare mellan placering 7-15. Benhårt var det redan efter första kvalet, min bästa tid 1.08.994 räckte till en 13:e plats av 22 kvalande. Jag var supernöjd eftersom jag sänkte mitt personbästa med 3 tiondelar. Men visst kände jag att jag hade mer fart i kroppen och det ville jag få på papper! Taggad till tusen gav jag mig ut på det andra kvalet, tog ett par lugnare inledande varv för att sedan sätta upp tempot desto högre.

Och skönt som attan var det att se tiden 1.08.4 på tavlan! Nöjd rullade jag in i depån och Gurra o Emma kom med leende på läpparna och gratulerade mig för den fina tiden! Summa summarum slutade jag på en 13:e plats då det var fler än jag som sänkte sig under andra kvalet. Dock fortsatt jämt i mittenstriden! Det kändes i alla fall som en klar förbättring och körningen börjar helt klart ta form!

Under kvällen grillades det, ljögs en del och slutligen kröp vi till kojs runt 23 tiden, mätta, nöjda och belåtna!

 

Söndag morgon Warm up.

Inga förändringar på cykeln alls, bara ut och känna sig för och hitta körningen och känna på dagsformen. Jag åkte ut bakom en kille som kvalade sämre än mig för att få några lugna inledande varv, efter ca.10 varv bestämde jag mig för att köra om och puscha lite hårdare ett varv. Sagt och gjort, direkt kom jag ner på 8 tider. Rullade sedan nöjd ut i depån.

Nu satte Gurra igång med skruvandet direkt, även han verkar ha hittat en högre växel och var flink i fingrarna som aldrig förr! Bra jobbat hela helgen Gurra! Bara inte något Moto GP stall får upp ögonen för honom nu så jag blir av med denna dolda supertalang! ;)


Efter en bit mat lagad av Mäster-kocken  Emma var det dags för Gridshow . Massor  av folk var på plats, grymt roligt och det känns som att STCC äntligen hittat rätt med biljettpriset då de infört familjerabatt. Nu kommer inte bara den största motorsportsentusiasten och tittar, nej nu kommer folk som aldrig tidigare sett racing live för att se Svensk motorsport både på två och fyra hjul när den är som allra bäst!

 

Bilder från Gridshow

 

När väl gridshowen var över gjordes de sista förberedelserna med motorcykeln inför racet, nu var jag startklar!

Rejält med vatten hade jag druckit och var tvungen att nervöskissa säkert 5 gånger inom loppet av 30min. Men så äntligen var det dags att rulla ut på banan. Inför 10200 personer skulle vi göra upp, coolt!


Starten gick! Jag kom iväg bra och plockade några placeringar direkt. Nu var det bara två saker i huvudet, 1 häng på framförvarande 2 Se till att däcken håller hela racet.  Efter några varv kom hemmaföraren Micke ”Cracy” Nilsson och tutade för omkörning. Inte mycket att göra han var helt enkelt snabbare…

Men jag släppte banne mig inte taget om Nylund och Cool Rille som var just framför mig. Jag kände mig snabbare än dem på ett parti på banan, men övriga partier fick jag ta för att hänga med. Då tänkte jag att det är ingen idé att köra om nu och blotta mina svagheter för tidigt, jag planerade i stället för omkörning på sista varvet i hopp om att de inte skulle hinna om mig igen innan målflagg. Sagt men inte gjort… Jag tog i lite väl mycket och var så nära så nära att highsida ut ur esset! Men tack och lov höll jag mig kvar bakom styret. Tyvärr tappade jag lite väl mycket för att göra en seriös attack på Nylund. Fick i stället ta det säkra före det osäkra och sänka tempot något för att rulla i mål på en väl förtjänt 12:e plats. En placering jag är nöjd med då jag inte fick några ”gratisplaceringar” i form av vurpade konkurrenter framför mig. 4:a friska poäng och ett rejält sänkt personbästa, bästa notering 1.08.109!

 

Ett stort tack för all hjälp under helgen, Emma o Gurra, vad skulle jag göra utan er?

Vill även passa på att tacka och på så vis visa min uppskattning till er trogna supportrar som tog er till banan och hejade på till denna framgång!

 

//Tompa

 

Tillbaka till start>>