SM på Sviestad 26-27:e Maj

Denna helg var det upplagt för mycket körning då det var kval och race både på lördag och söndag. Dessutom var det träning på fredagen, tyvärr hade jag inte möjlighet att vara med hela fredagen då jobbet måste skötas… Emma och jag rullade ner mot Linköping efter lunch. Väl på plats fick vi vackert stå och vänta utanför banan då 250cc klassen hade träning, lite stressande då vår klass skulle ut direkt efter dem. (Man kan inte köra in i depån med mindre än att man korsar banan därav fick vi vänta tills de kört klart). Så lagom när vi rullade in i depån rullade min klass ut på banan för att köra sitt andra pass för dagen.
Banan har dessutom byggts om sedan jag var där senast och körde, detta gjorde mig lite stressad eftersom konkurrenterna svarvat en massa varv där redan och på så vis skaffat sig försprång. Nåväl jag lastade ur med blixtens hastighet med hjälp av pappa och hjälpsamma Pelle Brandt som jag hamnade bredvid i depån. Tack Pelle o pappa!

Jag kom ut på banan när det var ca.15min kvar av passet, då med kalla däck.

Det blev ett par långsamma varv i banan, dels för att hitta runt i den nya sektionen men även för att få upp lite temp i däcken. Sedan började jag panga på J

Kändes riktigt hyfsat och jag blev inte omkörd av allt för många. Passet tog slut och i depån står Emma och gör tummen upp! Under minuten utbrast hon!

Det var en helt ok tid för att vara första passet med de förutsättningarna.

Andra tillika sista passet för dagen gick ytterliggare bättre och jag sänkte mig ytterliggare, 59,2 sa Emma efter ha tagit tid med mobilen…

Lite senare visade det sig att min transponder satt kvar från föregående helgen och hållit laddningen så pass bra att den givit utslag. Kul då det visade sig att mina tider var ytterliggare bättre än vad Emma sagt, Bästa tid 58,9!

 

Lördagen löpte på med två kval och race

Kvalet gick rätt skapligt och jag hamnade som nummer 11 på gridden. Fick en sådär bra start, men tappade inte allt för mycket. Loppet i sig var kanske inte jättekul att se på men jag hade kul! Hamnade som nummer 3 i en klunga av 4-5 personer. Kände mig snabbare men lyckades inte komma om… Surt…

Slutade på en 10:e plats i alla fall vilket kändes som en framgång.

Sänkte mina tider ytterliggare, 58,0 blev bästa tid under racet.

 

Söndagens upplägg var det samma som lördagens, 2kval och race.

Nu hade jag blodad tand och ville verkligen komma ner på 57:or.

Konstant hela helgen jobbade vi med fjädringsinställningarna, och nu började det kännas som att vi närmar oss målet.

Efter två körda kval stod det klart, jag satte personbästa 57,8 men det räckte inte till mer än en 10:e plats på gridden.

Race, nu jäklar skulle det gasas! Fick en betydligt bättre start och plockade en placering direkt in i första böj, efter något varv hade jag tagit mig upp på en 8:e plats med häng på en 7:e. Phu! Bara att ta i tänkte jag, och det gjorde jag. Bromsade mig tillslut om och låg nu på en 7:e plats. Shitt va gött! Nu började den där sköna känslan infinna sig, allt bara stämmer och man sitter med ett leende innanför visiret, hungrig att ta sig an killen framför. Sagt och gjort, nu krigade jag om en 6:e plats. Det tog ett par varv men sedan gjorde jag ett seriöst försök att bromsa mig om in i esset efter start och mål, det gick vägen och nu var det bara att ta i för kung och fosterland för att inte släppa om honom.

Det var aldrig någon fara då jag varv på varv kunde se på min depåtavla att avståndet ökade stadigt till bakomvarande!

Jag körde således i mål på en fin 6:e plats, helt otroligt! Putsade till mitt pers ytterliggare och körde som snabbast på 57,6

 

Många var det som kom och klappade mig på axeln och gratulerade mig till bra körning! Flera var det som kommentera just omkörningen in i esset, svettigt tyckte dom, själv upplevde jag det inte lika hårresande men det är alltid kul när man kan bjuda på lite dramatik!

En av alla som kom och gratulerade mig var grabben som ”lurade” ner mig till banan, Anders Gull. Med ett leende från öra till öra kom han med öppen famn och frågade om jag ångrade mig att jag kom ner och körde? Inte direkt va!

 

Denna gång vill jag tacka två personer lite extra, Anders Gull ni förstår varför, men även Matte på Motorbolaget som ringde och frågade, som han själv sa, vill du ha hjälp att skruva under helgen, självklart! Ett stort tack grabbar!

Sedan givetvis ett stort tack till alla sponsorer som gör detta möjligt.

Vill även rikta ett tack till alla hängivna supportrar som kom och tittade!

 

Redan nu till helgen rullar vi vidare till Karlskoga för att köra Pro Superbike i STCC.

Hoppas framgångarna håller i sig!

 

//Tompa

 

Lite bilder från helgen...

 

Tillbaka till startsidan >>