Premiären för Svenska kungaklassen av roadracing gick av stapeln 5-6 Maj! Tyvärr utan framgång för min del...
Jag tänkte börja med förutsättningarna inför helgen, sedan bortförklaringarna för att sedan blicka framåt!

Förutsättningarna för premiären på Ring Knutstorp kunde väl ha varit bättre. Jag har varit på banan vid ett tidigare tillfälle, detta under förra året. Den gången fick vi ett par pass på torr bana innan regnet gjorde entré och förpestade den helgen.
Vet inte exakt men jag skulle tippa på att jag rullat ca.90 min runt banan totalt innan denna helg.
Banan är kort, tekninskt krävande och är relativt långsam med många kraftiga nedlägg så både fotpinnar och motorkåpor tar i marken.

Nu kommer bortförklaringarna till min mediokra insats... ;)
Min försäsong har varit allt annat än bra, började med att tokklota på Gelleråsen med en minneslucka som följd. Efter kostsamma reparationer tog jag mig ner till Anderstorp för att få köra. Vad händer där? Ja just de, jag tokklotar på sista varvet ,efter en förvisso bra uppkörning, med kostsamma reparationer och en lite svullen hand som följd.
Utöver detta har inte mina drev kommit ännu, så orginaldrevningen med en utväxling anpassad att köra +300km/h fick jag kava runt på de fyra lägsta växlarna... inte optimalt...

Summa summarum fick jag ingenting att stämma, ingen rytm, svårt att få hjärnan att inse att det faktiskt går att vrida på gasrullen även om det gnistrar från fotpinnen och så Sverige eliten farandes till höger och vänster som får en att känna sig helt talanglös... :) Nej denna helg lägger jag i glömma-arkivet.

Nu siktar vi i stället mot första Mantorp racet som går 19-20 Maj. Den banan har jag kört lite mer på, så här hoppas jag kunna bjuda mina konkurrenter i bakre halvan av fältet på mer motstånd!
Har du tänkt att komma för att kika? Ring eller maila till mig eller Anders Marklund så vi är förberedda och kan ta emot er!

Jo just det, vart jag slutade på Knutstorp? Det tar vi en annan gång... eller aldrig... Här kommer lite bilder i alla fall!


Gurra, klippan i alla lägen!                                   Hojen som går som tåget!                                   Föraren no comments, Emma däremot hon är
                                                                                                                                                                coool, eller hur!


Massa folk under grid showen                             Innan allt folk var framme kunde detta tas...       Delar av den stora publik som besökte banan!

Hoppas vi ses på Mantorp om två veckor!

Vänliga hälsningar
/Tompa

Till startsidan>>