Redan i onsdags kväll rullade Emma och jag ner till Anderstorp,

Väl på plats fick vi ett kärt återseende i form av familjen Gull. De hade reserverat en plats åt oss intill deras ”lilla” racebuss, tack för det Anders o CO!

Vill passa på att promota Robban som numer är en världsstjärna och kan ses tillsammans med övriga tallanger från hela världen i något som heter Red Bull MotoGP Rookie Cup. Läs mer om Svenska supertallangen på www.gull-racing.com

 

Nåväl, vi kom slutligen till sängs, jag var spänd av förväntan inför kommande träning torsdag och fredag, så det var inte lätt att somna i all iver att få köra!

Träningarna löpte på bra och jag började finna mig till rätta på hojen och banan. Tiderna sjönk och på fredagens sista pass körde jag konstant låga 1,40 tider vilket jag var nöjd med.

Fredagen avrundades sedan med gästande vänner och konkurrenter då grillen slogs igång och maten lät väl smaka! Sedan somnade jag gott… Just det mästermekanikern Gurra kom ner på kvällen efter att han slitigt klart på ordinarie jobbet. Det är känns alltid lika tryggt att ha Gurra på plats, då kan jag slappna av och koncentrera mig på körningen till 100%.

 

Lördag, kvaldags!

Eftersom denna helg var avsedd som träning ville jag hålla nere budgeten och jag monterade således inte på några nya däck till kvalet. Så förhoppningarna om att sänka mina tider några mängder fanns inte men under 1,40 var jag fast besluten om!

Det lyckades även om det var med nöd o näppe, mitt snabbaste varv blev 1,39,7. Hyfsat nöjd var jag väl tills jag insåg att det inte räckte till mer än 23:e plats av 39 kvalande…

Det är bara inse att jag inte är kvar i Rookie klassen längre, nej nu möter man hungriga, rutinerade A-förare som vill vinna till varje pris!

 

Söndag och äntligen race!

Tesen tävling är bästa träning var tanken med hela helgen och jag skulle nu få en rejäl genomkörare i form av 18 varv race! KUL!

Laddad till hörntänderna släppte jag på kopplingen och racet var i gång! Jag fick en kanonstart och efter första varvet kunde jag konstatera att jag lyckats ta mig upp till 12:e plats! Grymt, nu gällde det bara att hålla de där 8-9 personerna som bevisligen kört snabbare än mig på kvalet bakom mig! Phu, det här skulle bli en svettig historia, som ni förstår…

Varven gick och jag lyckades stå upp bra mot bakomvarande, ända till det sista varvet…

Då lyckas jag med konststycket att vurpa… suck… Ett ynka varv kvar till mål… Och jag som bara skulle träna… Det är bara inse att jag inte kan ställa upp i en tävling för att träna, nej vinna, vinna, vinna är det ända som räknas och således cirkulerar i huvet när hjälmen är på!

En liten tröst är att jag putsade till mitt personbästa ytterliggare, 1,38,7 blev bästa notering.

I och med det så var ändå målet med helgen avklarat.

 

Dagarna fram till nu har bestått i att reparera den relativt sargade motorcykeln, kostsamt det här med roadracing… suck… Själv klarade jag mig riktigt bra, lite blodutgjutelser, skrubbsår och något omskakad…

 

Exempelvis handen, men som ni ser kan jag fortfarande greppa gasrullen vilket är det viktigaste! ;)

Det som inte dödar härdar. 

 

Ett stort tack till mitt team som backar upp i alla lägen och inte minst till mina sponsorer! Tack för att ni gör detta möjligt! För mig är detta livet!

 

Med vänliga hälsningar

Tompa

 

Tillbaka till startsidan>>