Kalasdagar på Gelleråsen 11 och 12: e April
Men det hela kunde ha tagit slut redan den 4: e. Nämligen for jag iväg till Gelleråsen redan denna dag för att få köra på nya cykeln för första gången. Förutsättningarna var inte de bästa då det var kallt som attan men dock uppehållsväder.  Två gånger lyckades jag vurpa denna dag och säsongen kunde ha börjat bättre… Första vurpan var väldigt harmlös då jag lowsida i utgången av esset. Den andra vurpan var desto värre då både tid och rum är som bortblåst. Jag har fått återberättat att det skedde i ingången till den långa start och mål svängen. Jag har en svart lucka från varvet innan till dess att jag sitter i depån igen. Första  fråga till folket runt omkring mig var

-         Vem körde in hojen? (jag visste att det inte var någon skamkärra på plats)

Svaret,

-         Du!

Helt otroligt, jag hade själv rest upp cykeln och kört ut i depån men har inte ett minne av det! Regeln down is out är kanske inte så tokig ändå… ;)

Nåväl med en ömmande axel och lite nackverk tog jag mig hem för egen maskin. Dock blev det rätt så kostsamt då bakfälg mm. tog stryk…

 

Desto bättre gick det nu i veckan då jag åter for till åsen för att köra två testdagar.

Mästermekanikern Gurra tog ledigt från jobbet och kom även han upp för att hjälpa mig med det praktiska bitarna i depån, ETT JÄTTETACK FÖR DET GURRA!

Mycket körning blev det och jag började så sakteliga känna mig hemma på hojen. Tiderna sjönk ner mot acceptabla nivåer också. Utan att behöva pressa det sista körde jag i trafik samma tider som jag gjorde i höstas på gamla cykeln. Det känns riktigt bra! Dock finns en hel del att justera vad det gäller fjädring mm. så jag hoppas kunna sänka mitt personbästa rätt så rejält innan sommaren är över! ;)

 

Nu laddar vi upp för årets första race på Sturup som går av stapeln redan nästa helg. Det kommer bli mycket nytt för oss, ny bana, nya rutiner i depån mm. men allt detta ser vi fram emot! Äntligen är säsongen 2007 igång!

 

Hoppas vi ses på banan!


/Tompa