2010-06-08

Vi ska väl börja i rätt ände med SM-premiären nere på Anderstorp helgen 1-2 maj. Men först en nyhet gällande racehelgerna i år, de är nämligen utökade med dubbla race alltså kval och race både på lördag och söndag. Chans till många poäng alltså!

Anderstorp 1-2 maj
Lördagen erbjöd ostadigt väder och det blev ett race i blött före. Något jag vanligtvis trivs rätt bra med men det är alltid lite motigt att ge sig ut på banan när det droppar på visiret.
Väl på banan kändes körningen lite ringrostigt men det var visst fler som hade de problemen. Jag lyckades efter lite inledande dueller ta mig loss och gå i mål som fyra! Det resultatet var helt klart godkänt men trots det var jag lite besviken över jag inte lyckats ta mig upp på pallen… Men 4:a i premiären alltså!

Söndagens väder var betydligt bättre och racet kördes i torrt före. Skönt att få flåsa ur hojen ordentligt på Anderstorps långa rakor där farter över 300km/h erbjuds! J
Resultatmässigt hade jag dock förväntat mig mer, både vad det gäller varvtider och placering i mål. Jag lyckades inte komma upp i fart ordentligt (körde ca.1,5sek från pers) och jag slutade inte bättre än 7:a. En riktig besvikelse!
MEN jag höll mig på hjulen och fick med mig många friska poäng i mästerskapet, summa summarum låg jag efter denna helg 3:a i mästerskapet.

Sviestad 29-30 maj
Denna helg var jag rejält sugen på att få radera mitt gamla varvrekord som stått sig sedan 2008. Så krasst var det de stora målet för helgen.  Och om jag skulle lyckas med det så visste jag att jag hade bra chanser till framflyttade positioner även i resultatlistan.

Lördag, race 1,
Det var stekande sol och förutsättningarna för bra tider gick inte att klaga på, och visst blev det pers! Redan under första kvalet lyckades jag putsa till det med några tiondelar och tiden räckte till 3:e startruta.
Den omutbare hemmaföraren Fredrik Watz i sällskap av Petter Jansson lyckades dock rycka åt sig en lucka direkt på de inledande varven. Fort gick det och jag körde i princip under mitt gamla pers gamla varje varv detta 18 varv långa race. Och trägen vinner heter det ju för efter ett antal varv så var jag uppe i rygg på Petter och var i slag att köra om. Men så var jag lite ivrig iväg ut ur bergskurvan och bakdäcket fick sladd och jag klarade mig undan en highsider med blotta förskräckelsen! Kvar i sadeln var jag mest irriterad att jag släppt iväg Petter ett hundratal meter igen…

Nu återstod det endast några varv men jag gav inte upp utan skulle ge det en chans till! Och in på det sista varvet var jag så gott som ikapp igen och gjorde återigen ett försök att ta mig om, men jag var inte tillräckligt nära för att på alvar utmana och fick segla i mål på en tredje plats endast 5 hundradelar efter Petter. Pallplats alltså! Men även ett nytt pers som lyder, 56.4 sekunder vilket är helt okej!
Vann gjorde Fredde Watz som körde i en egen klass och gick i mål med god marginal före mig och Petter, Grattis Fredde!

Det blev trots 3:e plats och nytt pers en lugn kväll och istället laddades batterierna till race nr.2.

Söndag, ny dag nya möjligheter!
Dagens solklara mål var att bli tvåa då jag förstod att Fredde skulle bli svårslagen.
Kvalet blev för min del en kopia av gårdagens, en tredjeplats alltså. Det var vi nöjda med då målet var att hamna i första startled.
Så var det dags för start och nu hade jag en rejäl hejarklack på läktaren i form av både släkt och vänner!
Vill passa på att sända ett tack till alla ni som kom och hejade fram mig!

Denna gång kom jag iväg bättre i starten men kunde ändå inte hänga på Petter och Fredde där framme i täten. Jag tog i rejält de inledande 3-4 varven men ändå drog de iväg meter för meter. Jag lyckades dock i min tur rycka med några tiondelar per varv till bakomvarande också vilket gjorde att jag hamnade lite i ingenmansland. Allt kändes grymt stabilt och jag tyckte mig ha full kontroll på både motståndare och egen körning men så hände det! På bråkdelen av en sekund förändrades min trygga tredjeplats till grus och lecakulor innanför visiret… Jag lyckades med konststycket att få ett o-hävbart framhjulssläpp i en av de långsammaste partierna och kraschen var ett faktum. F…N!!! Så besviken, jag hade ju inte någon direkt press bakifrån och behövde inte pusha särskiljt hårt för att hålla stången, ändå hände detta!

Tråkigast av allt var kanske att alla som kommit och tittat blev snuvade på konfekten eftersom jag var borta redan på varv 7, sorry!
Ännu har jag tyvärr inte kunnat hitta någon total sammanställning för hur tabellen ser ut i mästerskapet, men en sak är säker, det var dyrbara poäng jag gick miste om på Linköping.


Så vad händer nu? Jag har just avslutat min tjänst på Bring Citymail och i samma andetag påbörjat min nya på G4S Cash Solutions. Så det är full fokus på nya jobbet just nu och som lägligt är så är det lite uppehåll just nu i min racingkalender. Vi får se vad som hinns med men det troliga är att jag kommer göra ett inhopp i PRO Superbike/ STCC under sommaren utöver SM-helgerna. Sedan ska jag givetvis köra PRO Superbike Grande Finale på Mantorp sista helgen i september! Håll ögonen på hemsidan så ser ni vad som händer…

Bilder från både Anderstorp och Linköping kommer att läggas upp inom kort.

Morsning!
//Tompa

Tillbaka till start>>