2009-08-24 Stockholm
I början på året kom ett erbjudande om att agera instruktör. Det var Scania i Södertälje som arrangerade en så kallad broms och kurvtagningsdag för sina anställda på Sviestadbanan. Självklart nappade jag på detta då det brukar bli både trevligt, mycket körning och naturligtvis ett bra tillfälle att knyta nya kontakter både för mig själv men också som kommer mina sponsorer till gagn.

Som bonus fick jag med mig en kille från mitt handbollslag (Martin) som för första gången skulle prova sina tallanger på banan. Då det skulle dra igång tidigt torsdag morgon drog vi oss ner redan onsdag kväll för att inkvartera hos mina föräldrar i Mantorp över natten.

Torsdag morgon, efter det sedvanliga förarmötet där allt från förhållningsregler till indelning i resp. grupp var avklarad var det bara att hoppa i skinnstället. Kan säga att det var länge sedan jag körde så mycket hoj som denna dag. Det blev endast korta stopp för att tankning samt en kort lunch om ca.15min. Supertrevligt var det och inte mindre roligt!
Dagen avlöpte bra, med undantag för några få förare som dessvärre fick känna på hur det är att damma i backen. Tack och lov blev det inga alvarligare personskador utan mest sargade självförtroenden och lite jobb i garaget.

Med drygt 35 mil i sadeln var jag lite mör i rumpan och det var skönt att sätta sig i bilen och fara hemåt mot tokholm igen.

Vill passa på att tacka Micke (även kallad Piff) för förtroendet att ha mig som instruktör. Det var verkligen roligt och jag hoppas det blir fler tillfällen framöver.

Hur det gick för min handbollskompis? Bra måste jag säga! Och jag tror definitivt inte det varv sista gången han åkte till banan för att köra av sig. Ett lysande exempel och jag vill verkligen rekommendera alla som normalt bara kör hoj på vägen att ta nästa tillfälle att få köra av sig på detta vis då det både är barnsligt roligt samtidigt som du blir en betydligt bättre chaufför i trafiken! Så boka upp dig på en bandag (på ex. www.highsider.se) och tänk inte att du är för långsam, gammal eller har fel hoj, nej på öppna bandagar för gatåkare är alla välkomna och det brukar finnas alla sorter där ute vilket förhöjer stämningen både på men även vid sidan av banan!

Vidare så är det snart dags att lämna storstan igen, nämligen är det dags för den 6:e deltävlingen nu till helgen och det på Norska Vålerbanen. Det är väl den banan jag kanske kört allra minst av de vi har i serien och jag vet därför inte riktigt vad jag kan förvänta mig. Många av mina konkurrenter var där redan i helgen och ”tjuvtränade” under Scandinavian Open deltävlingen, något de självklart kommer ha fördel av. Men jag både gillar och är van vid att slå i underläge och kommer göra allt för att knipa så många poäng som bara är möjligt!

I vanlig ordning kan ni följa oss live på VIASAT Motor. Men det skrivs även en hel del löpande på www.highsider.se och www.superbikers.se för er som inte har tillgång till kanalen. Självklart kommer det ett referat efter helgen på min hemsida också.

Håll tummarna!
//Tompa

Tillbaka till start>>