2009-07-13 Stockholm
Det blev en långhelg på Falkenberg
, nämligen blev vi inbjudna av Team CaWalli att träna på banan redan i onsdags, något jag inte ville missa!
Vi packade därför och åkte neråt redan i tisdagskväll. Efter en god natts sömn vaknade vi till ljudet av regn som slog mot racebussens tak, suck… Jag som behövde torrpass tänkte jag…

Nåväl, efter regn kommer sol och så även denna gång och efter morgonens två regnpass blev det två i torrt före på eftermiddagen. Summering av dagen, allt gick bra, jag höll mig på hjulen och vi körde personbästatider!

Kvällen kom och grillen slog igång, Gurra fick visa sina nyfunna tallanger som grillmästare då han blivit en riktig campare såhär på äldre dagar (Gurra har köpt husvagn i år, vuxet visst! J)

Torsdagen vigdes åt att pyssla om cykeln, bl.a. bytte vi koppling, olja, bromsar mm. mm. En lugn och skön dag på racebanan för en gång skull.

Kopplingsbyte...

Fredag, kval
Personliga målet för helgen var att köra 45sekunders tider samt att ta poäng. Första delmålet nåddes redan under kvalet med tiden 45.775. En tid som för bara några år sedan räckte till första startled men som i år inte räckte längre än till 16:e startruta… Det är många som spottat upp sig i år och kör ruggit snabbt!  16 ruta innebär 4:e startled vilket på Falkenberg är en katastrof! Nämligen så är det en väldigt tight chikan som första passage efter start, där blir det alltid trångt och ofta startkrascher som följd. Och självklart blir man mer lidande av detta ju längre bak man står…

Vi försökte inte tänka på det så mycket utan gladde oss istället åt det nya perset och käkade åter en gormetmiddag med grillat kött och go potatissallad! J

Lördag racedag,
Det hade åter regnat en hel del under natten och banan såg därför väldigt blöt ut bara minuterna innan vi skulle gå ut på warm up, jag och många med mig valde därför att rulla ut på regndäck.
Det fick jag bittert ångra dessvärre då det torkade upp blixtfort och det var snart torrspår runt hela banan. Jag stod därför mestadels i depån för att spara på däcken men rullade ut med någon minut kvar för att genomföra lite provstarter med nya kopplingen.

Innan det drog ihop sig till gridshow så fick vi gäster till banan, det var brorsan Anders med frun Mia och deras barn Eddie och Ellen som tog en utflykt från sommarstugan på västkusten dagen till ära. Roligt och som alltid inspirerande att köra inför trogna supportrar!
Tack för att ni kom och hejade fram mig!

Sedan var det dags för start, lamporna hölls länge, först efter ca.4-5sekunder bar det iväg och jag fick till en skaplig start. Men tyvärr blev jag lite hindrad att komma förbi killen framför då det blev lite tight mellan räcket och honom och jag fick slå av lite på gasen. Väl nere i den beryktade chikanen tog det i princip tvärstop när ALLA skulle igenom samtidigt. Jag vet inte riktigt om jag vann eller förlorade placeringar där men jag låg på 16:e plats vid första varvpasseringen tror jag?

  
Bilder: Rachid www.highsider.se

Det tog några varv men sen var ångan upp och jag tog in på framförvarande och sedermera tog jag  mig även förbi! Tror jag var uppe på 12:e plats som bäst men med ca.10 varv kvar (av totalt 31) fick jag grym krampkänning i höger underarm med följden att det var svårt att kontrollera både broms och gas som skall manövreras av höger handen. En skum känsla jag aldrig tidigare haft som bara blev värre och värre för varje varv. Så tyvärr fick jag se mig omkörd av två stycken och gled över mållinjen som 14:e person. Inte nöjd… Dessutom blev det ytterligare en 5:e plats i privatcupen och det är jag absolut inte nöjd med!

Nej det här håller inte, det blir till att bygga på fysiken lite mer och även försöka komma iväg och träna på någon banan nu under uppehållet som är i raceingkallendern fram till nästa PRO Superbike race som går av stapeln på Gelleråsen den 14-15 augusti.

Vill passa på att önska alla en fortsatt skön sommar! Nu på fredag går jag på semester i tre veckor vilket ska bli grymt skönt!

 

Full gas!
//Tompa

Tillbaka till start>>