2009-07-06 Stockholm
Eric Hult är killen
som i år axlat rollen att lyfta upp Svensk Roadracing och inte minst klassen PRO Superbike till nya nivåer vad det gäller allt. Många bra saker har redan genomförts såsom utställning och pressvisning i Kungsträdgården innan premiären, inte mindre än 3 långa Live inslag i TV4 Nyhetsmorgon mm. mm.
Och i går så genomfördes ytterligare ett event med succé som resultat! Nämligen gjorde jag och ett 10-tal förare till gästspel på Stockholm Stadion när Djurgården (fotboll) hade hemmamatch inför storpublik mot Helsingborg!

Närmare 9000personer var på plats och fick se sitt lag besegra gästande Helsingborg med siffrorna 2-1 och det är väl på sin plats att säga Grattis till Djurgården som haft det lite motigt i år så här långt, men vem vet kanske hjälpe vi dem att vända trenden?


Här rullade vi ut och mötte publiken!

Så vad gjorde vi där? Kort sagt massor!
Men mer utförligt så började vi med att möta upp de flesta gästerna redan när de var på väg in då vi hade alla cyklar och div annat uppställd utanför själva stadion (men inne på området). Det var mycket uppskattat och många nyfikna och helt oinvigda personer fick möjlighet att både provsitta, höra motorerna yla på nära håll, prata med oss förare, svara på frågesport med fina priser i potten och mycket mera.

Men det var inte nog så utan i halvtid gjorde vi entré inne på stadion där vi rullade in på våra hojar och vidare runt på löparbanorna där vi delade ut lite give aways till en högst begeistrad publik! Det hela avslutades med en rejäl burnout från tre av förarna på en riggad burnplatta med kraftig rökutveckling som följd vilket gav en effektfull start på den efterföljande prisutdelningen till vinnarna i vår frågesport! Coolt och återigen mycket uppskattat!

Cool Rille, Mårtensson och Eskilsson fick äran att lägga rökridå!

Värt att notera för er som var på plats och tyckte vi var snåla med bakhjulskörning och annat var att vi hade strikta order om att inte lämna några som helst spår efter oss. Skulle vi göra det skulle vi själva få bekosta återställandet vilket landade på dryga 5miljoner om ex. löparbanorna skulle gå sönder… Dessutom går DN galan där om bara några veckor så vi tog det med andra ord extremt lugnt J

En rolig händelse som återspeglar lite om hur uppskattat vårt besök var när djurgårdens målvakts fru och inte minst son valde att provsitta hojarna nere hos oss istället för att se farsan spela! J

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till Eric Hult som gjort ett grymt bra jobb för oss i roadracingsverige! Helt klart har sporten fått en högre status nu och vi når ut till allt fler där ute i stugorna! Kämpa på Eric, du behövs!

Nu återstår det bara några få dagar innan nästa race ska köras, denna gång bär det av ner till Falkenberg, en bana som inte bringat någon vidare lycka för mig de senaste åren… 2007 sköt jag växellådan där och förra året blev hojen stulen som ni omöjligt kan ha missat.
Vi kan bara hålla tummarna för att årets racehelg slutar betydligt bättre än så för min del! HÅLL TUMMARNA och uppkik på hemsidan för senaste nytt!

 

Full gas!
/Tompa

Tillbaka till start>>