2009-06-29 Stockholm

Lördagens race skulle bli en av de märkligaste tillställningarna jag varit med om bakom styret. Det började redan på utvarvet från depån då vi i den sista, mycket kuperade, delen av banan möttes av 5-6 arbetsfordon och en massa folk med redskap i sina händer! Ingen hade sagt något och vi var många som hade hjärtat i halsgropen när vi kom över krönet och letade luckor att passera genom… En riktig arrangörsmiss som tack och lov inte slutade med någon olycka trotts att det var mycket nära.


Foto: Rachid www.highsider.se
Så här såg det ut när vi kom ner för krönet första varvet! Notera Petter som hamnade långt upp på banvallen när han var tvungen att veja för funktionerärerna!

När vi väl kom fram till startplattan och det var dags för vårt warm up lap så blev vi hållna kvar på startplatsen med anledning av saneringen som pågick. En liten stress byggs upp i det här läget eftersom man inte riktigt vet hur länge man ska behöva stå där medans däcken svalnar allt fortare. Efter ca.5minuter blev vi i alla fall ivägsläppta och vi puttrade runt banan i maka tempo då man inte riktigt visste vad man hade att vänta sig bakom nästa krön.

När starten väl gick kom jag bra iväg från min 17:e startruta och var på väg om ledet framför mig, men så mot slutet av rakan ser jag hur två förare krokar ihop med varandra och jag blir tvungen att bromsa tidigare än tänkt. Glider därför tillbaka några placeringar igen. Vidare hann vi bara komma halva varvet innan första föraren for i backen med dunder och brak (troligtvis pga kalla däck?) och safetey car kom ut på en gång.

Safetey bilen fick mycket att göra detta race och var ute hela 3 ggr på våra 20 varv. Inte mindre än 7 förare gick omkull! Ingen skadades tack och lov alvarligt.

Men det var stökigt på många vis och det som ställde till det mest var helt klart den nyasfalterade del av banan (som man gjorde natten mellan fredag och lördag) som var väldigt hal då man lagt på någon form av kalk som skulle binda den nylagda asfalten men som blev sjukt hal för oss. Så länge man höll sig i det uppkörda idealspåret var det skapligt fäste men det räckte att hamna en decimeter fel och man stod på öronen utan man visste ordet av. 4 förare gick omkull där vilket är mer än vad ett helt race brukar skörda.


Foto: Rachid www.highsider.se

Nåja hur gick det då, jo tänkta sig att jag håller mig fast vid den där 12:e platsen som så många gånger. Visst hade jag varit nöjd med en 12:e normalt sett om jag inte kvalat bättre än 17:e men nu när det låg 7 förare vid sidan av banan borde jag tagit mig lite högre upp. Men någonstans i hjärnbalken fångade jag mitt sunda förnuft och safeade hellre än chansade för att ta mig till mål, jag ville ju inte nolla ett race till.

Privatcupen blev det en 5:e plats i och det är nog den jag är mest missnöjd med… Här borde jag varit längre framme om jag ska vara med och slåss om totala segern i år. L

4 friska poäng, ett nytt personbästa och en betydligt bättre cykel efter helgens alla justeringar är det vi tar med oss hem och vidare till nästa race som går om knappa två veckor på Falkenbergs Motorbana, hoppas jag får behålla cykeln denna gång J

Njut av solen nu så hoppas jag vi ses där!

//Tompa

Tillbaka till start>>