2009-06-26 Knutstorp

Dagen började med 20minuters friträning, 20 minuter som var väldigt viktiga för mig eftersom jag inte åkt runt banan på två år. Man kan summera dessa 20 minuter med ett ord, bekymmer! L

Jag är väl inte den som gjort mig känd för att vara en fena på att skruva med fjädringen, nej jag är nog snarare en fena på att anpassa min körstil efter hur cykeln uppför sig. Inte rätt men det har fungerat skapligt i snart fyra säsonger…

Men idag betedde sig cykeln så illa att jag inte hade något val. (Tidsmässigt körde jag 1,5sekunder från mitt två år gamla pers vilket säger en del).

Det blev till att tänka om och ta hjälp och råd från bättre vetande. Det resulterade i följande,

·         Drevade om för att få växlarna att stämma bättre med banans sträckning.

·         Ställde på förspänningen på framgaffeln 10varv! (vilket är massor)

·         Ställde på förspänningen på bakdämparn 100% alltså max.

·         + Att vi ställde på compresion och retur… Och lite andra mindre justeringar av mer ”vanlig karaktär”

Men summa summarum så kan vi så här på kvällskvisten konstatera att allt detta skruvande gav resultat, i alla fall vad det gäller tiden på varvet och upplevelsen bakom styret!

Min bästa tid 1,00,9 räckte nämligen inte till mer än en 17 startplats. Tror det är mitt sämsta kvalresultat någonsin?  Så glädjen att sätta pers har inte varit så total om man säger så…

Men jag tar med mig de positiva bitarna från idag till morgondagens race och hoppas på att göra en bra start och sedan ska jag löda på för allt vad tygen håller!

Fysiska bekymmer nämnde jag, och fy bövelen kan jag bara säga för det här med allergi. Jag har i mitt drygt 28 år långa liv varit lyckligt lottad och fri från alla allergier men så i veckan och i synnerhet idag så har det slagit till. Vet såklart inte med säkerhet vad det är jag inte tål men förmodligen gräs? Det yttrar sig genom att klia något så jävulskt i ögonen och som grädde på moset så varar det och rinner i ögonen kopiöst.
Detta har såklart varit lite bekymmersamt då det dels tar bort lite fokus från körningen men även rent fysiskt gör det lite svårt att se med jämna mellanrum.

Men som sagt jag tar med mig de positiva bitarna till sömns ikväll och ser fram emot morgondagen!

Hade bäst så länge! Och glöm nu inte att hålla tummarna i morrn! J

Just de, måste bara säga det som jag sagt så många gånger tidigare men det tål att upprepas, Gurra är f a n grym! Han har gjort ett kanonjobb idag (igen) och är starkt bidragande till dagens framsteg!

//Tompa

Tillbaka till start>>